Sunday, May 3, 2009

and the album of the year goes to...




Album Terbaik AIM 16 suppose to be this album.

AIM masih lakukan perkara yang sama. Album pop yang lapok dan basi masih dominasi pencalonan dan masih menang setiap tahun. And to be frank bila album Nikki - Hawa gagal dapat nominasi harapan aku hanya pada album Hujan untuk dapat best album. kenapa? aku cari yang fresh dan inovatif dari bentuk sound mahupun style. But again this is AIM - Anugerah Industri Muzik Malaysia. Hopefully Hujan did it well dalam APM nanti and Nikki for Hawa too. So for those yang nak menang best album next year, jadikan Misha, Siti, Ajai dan rakan2 pop lain sebagai rujukan dan kalau mahu ubah sound-sound cengeng muzik Malaysia listen to Hujan and Nikki!


5 TENTANG AIM 16 DARI PERSPEKTIF AKU:

* Joe dan Malique bukan artis baru.

* Siti tak patut menang vokal untuk Di Taman Teman tapi Kayangan Kita, lebih deep.

* Aizat dapat nominasi Album Pop dan Lagu Pop (yang ditulis sendiri) serta menang Vokal Lelaki tapi tak dapat calon Best New Artist, ape tu? so Suki dinilai melalui apa? rupa paras? wtf!

* Yeah aku setuju sangat Raihan menang Best Group Vocal, diorang memang best!

* Event AIM seperti biasa kelam kabut! rushing memanjang, better next year bagi je award tak payah bagi ucapan kalau setakat beberapa saat. Apa yang orang bole express dalam masa beberapa saat tu sangat dengan terkejut lagi, after all hanya thanks sahaja yang dapat didengar

3 comments:

  1. ternyata nuansa pop cengeng terus gah di AIM...apapun keputusan juri...terima jer lah.... ur perspective about AIM truly deep and ada sahihnya...AIM kena panjangkan masa siaran....
    Hawa in APM?kita tunggu...

    ReplyDelete
  2. klakar album kompilasi misha omar dicalonkan dan menang pulak tu di AIM.

    ReplyDelete