Sunday, June 7, 2009

Amylea Pre-Listening of Selepas 3 & Showcase

date & venue:
5th June 2009 / Bangkok Jazz

tracklist:
- Luar Biasa,
- Aku Sindarela
- Satu Dalam Sejuta
- Akan Tiba feat. Tomok
- Aku Skandal
- I`m yours
- Poker Face
- Bukan Cinta feat. Rizu
- Unwriitten
- Somewhere I belong
- Aku dan Mimpi
- The climb
- Medley Fallin / Love song



Last week akuberpeluang curi masa ke Bangkok Jazz untuk first showcase and pre-listening album Selepas 3. The event was just ok for me It`s a bit late aku dah agak mengantuk sementara nak tunggu Amylea nyanyi.

Showcase bermula dengan energy yang tinggi saat Amylea menyanyikan Luar Biasa this song really suit her. Climax showcase Amylea pada malam tu sudah tentu I`m Yours dengan raggae beat yang sangat cool dan aku sangat layan saat Amylea bawakan track Aku Scandal (mana Noh?)


Second set bagi aku bagai anti-climax banyak lagu yang tak perlu seperti The Climb dan Unwritten juga Somewhere I Belong. Which is aku harap Amylea at least boleh buat medley Andai 2008 dan Dari Mula dengan touch yang fresh sebab aku rasa 2 lagu tu sangat kuat dalam album Selepas Tiga. And obviously aku menantikan Ku Temui yang tak dinyanyikan jugak.

Overall untuk 1st live showcase selepas beberapa tahun dalam indutri banyak benda yang Amylea perlu perbaiki esp. dalam communication dengan audiens atau lebih tepat rakan-rakan yang datang sebab 60% of the crowd adalah rakan-rakan dari Radius One dan OIAM. Aku tak sure berapa ramai fans Amylea yang ada selain aku dan dua rakan lain. For Amylea you did just a ok performance. Maybe for the next showcase, rujuk Dayang and Sheila how they control the crowd and the stage, amazing! but it`s ok i still believe in what you have. But please sing your song often, kalau tak orang tak tahu =)

p/s: tunggu showcase nikki


2 comments:

  1. Maaf mencelah. Sekadar ingat-mengingati. Berita gembira dari Allah ttg rezekiNya untuk hambaNya.

    Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

    View Profile: Rantong™

    ReplyDelete
  2. Pijan let me know ur email address,
    i need to email Fran's setinggi angkasa.

    ReplyDelete