Saturday, June 26, 2010

Noryn Aziz - I`m Alright Showcase



Showcase Noryn Aziz - I'm Alright
Alexis, Ampang / Jun, 26
1030pm - 1am

Luckily penonton malam semalam tak perlu tunggu terlalu lama untuk Noryn muncul di pentas. Membuka tirai dengan track Cerita Cinta, Noryn yang bergaya dengan busana hitam melantunkan irama yang diciptanya sendiri. Tanpa membuang banyak masa Noryn terus mendendangkan The Way You Look Tonight. Saat menyanyikan Medley Alam Maya (Alam Maya, Lara & Mke it on My Own) Bagi aku Noryn sangat bijak attract crowd supaya tak bosan. And yes, she's definately entertain all the crowd dengan sweetness dan charm yang beliau ada di atas pentas. Aku sangat pasti semua penonton sangt touch bila Noryn bilang "I can See Everyone Smile, and I love that". Surprisingly, separuh daripada crowd malam tersebut adalah bukan melayu. Agak terkejut jugak bila aku lihat 2 pemuda berbangsa cina di meja sebelah betul-betul enjoy dengan performance Noryn.



Set pertama diteruskan dengan Kesungguhan Cinta, aku tak pasti sama ada perasaan aku semata sebab pada tahap ni Noryn nampak macam sedikit penat but she manage to perform well jugaklah sampai habis lagu. Set kedua berjalan lebih baik buat aku sebab Noryn benar-benar kuasai pentas dengan kuasa vokal dan stage present yang beliau miliki. She's a real star on stage. Especially time lagu I'm Alright! Showcase ditutup dengan sangat baik apabila semua crowd yang ada berdiri menyanyi, menari dan bertepuk tangan bersama Noryn dengan trak You're My Everything. I'ts a nice ending. The musician was awesome, live music yang tiada cacat cela. Congrats to all the musician (TK, John Thomas, Gigi & Fly). Even hanya berlima termasuk Noryn the showcase is still entertaining dan aku rasa itulah reason why orang yang datang untuk feel. But i keep wonder jugak kenapa Petite Cherrie tak dinyanyikan. And i was hoping jugak remake Fantasi O Realiti tapi takde, hopefully next time! Good job Noryn!

tracklist:
Cerita Cinta, The Way You Look At Me, Alam Maya Medley, For Once In My Life, Kesungguhan Cinta, Rock With You, Exhale, I'm Alrite, You Are Everything, Still A Friend of Mine, Feelin Good, Love For Sale & You're My Everything

No comments:

Post a Comment