Wednesday, July 7, 2010

LJ (Liyana Jasmay)

Album: LJ (Liyana Jasmay)
Producer: Ajai / AG COCO / Aizat Amdan
Verdik: -

Ramai yang persoalkan conficent LJ bila dia tampil dengan album mini ini. Tapi tak mengapalah kita bagi dia peluang. Trak Aku Tak Percaya Cinta (Ajai) a sing-a-long Avril style yang memang sekali dengar orang dah bole ingat line "hey..hey.." tu. Well nothing much to say good try la but nothing impressive. Aku Jatuh Cinta (Ajai) sekali lagi another adaptation of Avril track, and still ok melodius dan mudah masuk radio. Korus lagu ni layan, ok la setakat nak jadi lagu tema cinta monyet budak sekolah. Pelik (AG / Elle) pulak dah terlalu Elyana. And this is the track with worst vocal in the album.Aku tak mampu nak tunggu sampai habis. Melodi lagu ni boring dan dragging (even ini fast track) plus with cheesy lyric, oh man geli je! skip ke next track Penyelamat Cinta (Aizat / LJ). Melodi lagu ini ok cool jugak esp. part chorus ada macam indo-pop sikit (rujuk Pas Band). Melodi Aizat not bad cuma still boring macam anti-klimaks and still aku terasa ini lagu cinta monyet budak sekolah. Kejam (Ajai) is the best track in the album. Aku suka mood lagu ni, very deep! cuma again lagu ni dihancurkan dengan flat vokal LJ yang bunuh mood aku untuk layan lagu ini. Takde emosi budak ni nyanyi sayang betul, if dapat pada penyanyi yang tepat trak ini pasti diberi justice yang lebih baik. LJ bagi aku sebuah album yang mudah. Sesiapa pun boleh bikin album begini. Nothing serious about this album, well my advice to Liyana Jasmay no more single or album after this please coz this not your forte even we are all know you have that much money to produce another album.

1 comment:

  1. fizan,,

    cpt2... really looking 4ward to read ur review

    ReplyDelete