Tuesday, October 19, 2010

Adam Lambert Glamnation Tour 2010


Konsert Glamnation Tour Adam Lambert 2010
14/10/10
Stadium Putra Bukit Jalil.

---

Adam Lambert aku rasa cukup 'adil' bila buat semua yang ada dalam stadium menunggu sejam lebih dan konsert pun hanya sejam (sucks!)

Konsert malam itu dibuka oleh siapa pun aku tak pasti tapi daripada annoucement yang dibuat oleh mc malam tu macam cukup banyak award dia dah menang. Ok la not that bad he sang he dance lagu popular dekat radio yang aku pun tak sure sangat tajuknya tapi Jay Sean nyanyi (rasanya) dan kemudian masuk pulak Daniel Malaysian Idol 2 dengan lagu It's My Life (Bon Jovi) yang dihancurkan dengan sangat mudah. Ok dan selepas itu penonton dibiarkan menunggu lagi untuk Adam Lambert keluar dan sangat buat aku nak tertidur. Nasib baik Oreo, Aya dan Alin ada. Kalau tak memang awal-awal aku dah blah.

Apa yang betul-betul menarik perhatian adalah sekumpulan ahli pas yang buat demonstrasi dekat luar stadium menentang konsert Lambert kerana dia dilihat sebagai ikon gay, seumpulan lelaki gay yang terkinja-kinja menggesel-gesel dan ugrhhh sangat menjijikkan!

ok back to the concert, Lambert sekadar ok atas pentas. Communication skil total zero. He didnt say anything sampailah second last song itu pun sebab nak perkenalkan band mate yang ada. What i can recall is Lambert tak tinggal untuk sebar message sexualitynya dengan kaitkan dengan cinta. Plus penari-penari pondan atas pentas yang buat free tiger show tu pun buat aku jelak. Adoi apa ni? Overall AKU GAGAL untuk feel the vibe sebab bagi aku show Lambert malam itu sekadar showcase biasa atau mungkin lebih tepat jamming session with Lambert. Tak ada apa yang meninggalkan kesan. If i were the audience who paid for the concert aku akan redeem balik the ticket. seriously tak berbaloi. Lambert syok sendiri atas pentas penonton gila babi dekat bawah.

Anyway kepada promoter yang nak suck duit budak-budak yang bayar beratus ringgit for the concert pun pleaselah fikirkan elemen-elemen positif yang boleh masuk akal sebab dengan segala apa yang jadi malam tu semuanya serba tak kena. He didnt worth to perform here. Dan buat aku fikir kita ada banyak lagi talent yang hebat berbanding Lambert yanga sekadar oogah boogah itu. Thanks to Szujane (Sony Music) anyway for the invitation and that's all.


Set List

Voodoo
For your entertainment
Rabbit Hole
Ring Of Fire
Fever
DRUM/DANCE SEGMENT
Sleepwalker
WDYWFM
Soaken
Broken Open
Aftermath
Surefire
Strut
Music Again
If I Had You

Encore:
Mad World
20th Century Boy

1 comment: